Overige informatie

Van de deelnemers tot de vrijwilligers en partners van de Saxo Dam tot Dam Fietsclassic: écht voor iedereen is dit fietsevenement een bijzondere gebeurtenis om mee te maken. Beleef de Saxo Dam tot Dam Fietsclassic en fiets door de IJtunnel, langs het Koninklijk Paleis Amsterdam en van Dam tot Dam! Op 19 september 2021 vindt de 14e editie plaats van dit fietsevenement. Zien we jou aan de start?

Historie

In 2007 wilde een andere sportorganisatie op de dag van de Dam tot Damloop een fietstocht van Dam tot Dam organiseren. Daar wilde wij natuurlijk dolgraag zelf mee aan de slag! Als organisator van de oorspronkelijk Damloop kwamen we dan ook als eerste in aanmerking voor de vergunningen voor een Dam tot Dam Fietstocht. Vervolgens werd een mooie route uitgestippeld die wel 12 'dammen', zoals Schoorldam en Volendam, aandoet. In 2007 gingen toen voor het eerst toerfietsers door de IJtunnel op de dag van de Dam tot Damloop. Voordat de hardlopers hun 10 mijlen naar Zaandam lopen, is de tunnel open voor fietsers. Maar de fietsers stoppen niet in Zaandam, zij gaan op zoek naar veel meer dammen in Noord-Holland. Een unieke beleving!

Standhouders

Tijdens de Dam tot Dam FietsClassic staat de Dam in Amsterdam in het teken van fietsen. Maar ook van sportief bezig zijn, gezondheid, cultuur en vooral gezelligheid. Diverse partners van de Dam tot Dam FietsClassic presenteren zich op de Dam met een stand. Maar ook andere organisaties en bedrijven bieden wij de mogelijkheid om zich op deze unieke locatie te laten zien aan publiek.

Heb je interesse in een stand op de Dam of heb je vragen met betrekking tot de mogelijkheden, dan kun je contact opnemen met Rick Mensen via e-mail of tel. 072-5338136. Geef bij de aanmelding duidelijk aan om wat voor soort stand het gaat, wat de gewenste afmetingen zijn en of er stroom nodig is. Zodra wij de aanvraag hebben ontvangen zullen wij u zo snel als mogelijk contact opnemen om de aanvraag te bevestigen.