Dam tot Dam weekend

Het Dam tot Dam Weekend is met ruim 83.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de Saxo Dam tot Dam FietsClassic organiseert Le Champion in hetzelfde weekend namelijk ook de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht, de Damloop by night en de NN Dam tot Damloop.

Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht

Op de zaterdag doen er ruim 16.000 wandelaars mee aan de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. Deelnemers aan de 20, 27 en 42 km gaan voor het Paleis op de Dam in Amsterdam van start. Vanaf hier wandelen zij door het bruisende centrum van Amsterdam en de volkswijk Jordaan. Na oversteek van het IJ volgt een afwisselende route naar de sfeervolle Dam van Zaandam. De finish is op de Burcht waar ook de 10 km afstand van start gaat. Meer informatie: pinkribbondamtotdamwandeltocht.nl.

Damloop by night

Nadat alle wandelaars gefinisht zijn, vindt op zaterdagavond de Damloop by night plaats. Maximaal 12.000 lopers leggen in het donker een afstand van 5 Engelse Mijl (8 km) af door de gezelligste straten van Zaandam. Centraal staat the battle of the sexes: men vs women. De traditionele man/vrouw wedstrijd, waarbij zondags op de 10 Engelse Mijl de snelste vrouwen en mannen de strijd met elkaar aangaan op topniveau, wordt uitgebreid naar de zaterdag. Meer informatie: www.nndamloop.nl.

NN Dam tot Damloop

Met 50.000 deelnemers is de NN Dam tot Damloop op zondag het grootste hardloopevenement van Nederland. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, de grootste Businessloop ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. De hoofdafstand is 10 Engelse Mijl, waaraan ook elk jaar een aantal wereldtoppers meedoet. Daarnaast worden in Zaandam en Amsterdam-Noord elk jaar de Mini Dam tot Damlopen georganiseerd. Meer informatie: www.nndamloop.nl.

Tel daarbij op de 250.000 toeschouwers en het Dam tot Dam Weekend belooft ook dit jaar een ware happening te worden.