Bereikbaarheid

Met de fiets
Woon je in de omgeving van Amsterdam, dan raden we je aan om met de fiets naar de start op de Dam te komen. Kom je uit de omgeving van Amsterdam-Noord, Zaandam of Waterland neem dan het IJpleinveer of Buiksloterwegveer naar Amsterdam centrum. Na de oversteek dien je de fietstunnel onder het Centraal Station te nemenen de pijlen te volgen via de Singel naar de start op de Dam. De routes zijn hiervoor ook uitgepijld. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn op de veerponten.
Met het openbaar vervoer en de OV-fiets
Kom je met de trein naar Amsterdam en/of beschik je niet over een eigen fiets? Probeer dan eens een OV-fiets! De 40 km – Longfondsroute leent zich hier uitstekend voor.
Met de auto
Reis je per auto naar Amsterdam, dan raden wij aan om te parkeren in Amsterdam-Noord. Hier geldt betaald parkeren. Op deze pagina vind je meer informatie over de parkeermogelijkheden in Amsterdam-Noord.
Route naar de start
Na het parkeren van de auto volg je per fiets ‘Centrum’ en kom je bij de veerponten. Je kunt gebruik maken van het Buiksloterveer. Na de oversteek dien je rechtsom het Centraal Station te fietsen en de pijlen te volgen via de Singel naar de start op de Dam. De routes zijn hiervoor ook uitgepijld. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn op de veerponten, vertrek dus op tijd en calculeer enige wachttijd in.
Route terug naar de parkeerplaats
Na de finish kun je ook gebruik maken van het NDSM-werfveer. Volg vanaf de Dam de borden ‘terug naar de veerpont’.
Op de fiets terug naar Oostzaan, Landsmeer en Zaanstreek
In verband met de Dam tot Damloop zijn er veel wegafsluitingen in Amsterdam-Noord en Zaandam. Voor deelnemers die op de fiets teruggaan naar Oostzaan, Landsmeer en richting de Zaanstreek wordt er in de week voor het evenement een route gepubliceerd waarlangs je zonder problemen de wegafzettingen omzeilt.